Červená vína z regionu Veneto

Objevte červená vína z Veneta – od svěží Valpolicelly po mohutné Amarone. Skvělé k těstovinám, pečeným masům a vyzrálým sýrům.

Řazení produktů

15 položek celkem

Cena

1491900
11491900

Značky

Ročník

Odrůda

Region

Hodnocení vína

Párování

Položek k zobrazení: 15

Výpis produktů

NOVELLO Valfonda No annata
Více za méně
169 Kč
NOVELLO
Merlot UNO
179 Kč
2VMEL1015W20
Bardolino
Více za méně
2VBRVR014R21
Colli Vicentini merlot (1) 2METV0AB15
NEROPASSO, Veneto, IGT, Biscardo, 13,5%, 0,75l
Více za méně
259 Kč
IRO.VENIGT17.7506MAUBMAEU
MAGNUM NEROPASSO, Veneto, IGT,  Biscardo,  13,5%, 1,5l
699 Kč
IRO.VENIGT171.506MAUBMAEU
Magnum Valpolicella Ripasso DOC,  Tenute Falezza 14,5% 1,5L VALRSM15
valpolicella ripasso superiore tenute falezza VALRSM

Ovládací prvky výpisu

15 položek celkem

Červená vína z Toskánska – tradice, elegance a charakter

Toskánsko je jedním z nejvýznamnějších vinařských regionů světa a domovem slavných červených vín, jako jsou Chianti, Brunello di Montalcino a Vino Nobile di Montepulciano. Typickým znakem těchto vín je jejich závislost na odrůdě Sangiovese, která jim dodává osvěžující kyselinku, jemné třísloviny a komplexní aromatický profil.

Nejznámější červená vína z Toskánska

Chianti DOCG

  • Charakter: Lehčí, ovocné a kořenité víno s výraznější kyselinkou.
  • Aroma: Třešně, červený rybíz, sušené byliny, koření.
  • Varianta: Chianti Classico DOCG – prémiová verze s delším zráním.

Brunello di Montalcino DOCG

  • Charakter: Plné, strukturované víno s dlouhým potenciálem zrání.
  • Aroma: Tóny červených plodů, tabáku, kůže a sušených květin.
  • Zrání: Minimálně 5 let, Riserva až 6 let.

Vino Nobile di Montepulciano DOCG

  • Charakter: Vyvážené víno s elegancí Chianti a strukturou Brunella.
  • Aroma: Švestky, fialky, jemné koření.
  • Zrání: Minimálně 2 roky, Riserva 3 roky.

Super Tuscan

  • Charakter: Moderní cuvée kombinující Sangiovese s odrůdami jako Cabernet Sauvignon a Merlot.
  • Aroma: Zralé ovoce, vanilka, čokoláda, tabák.
  • Styl: Plnější vína s mezinárodním charakterem.

Ideální párování s pokrmy

  • Tradiční toskánská kuchyně: Bistecca alla Fiorentina (toskánský steak), divočina.
  • Těstoviny: Pappardelle s ragú, těstoviny s lanýži.
  • Sýry: Pecorino Toscano, parmazán.
  • Grilovaná masa: Jehněčí, pečené hovězí, vepřová žebírka.

Servírování červených vín z Toskánska

  • Teplota podávání: 16–18 °C.
  • Dekantace: U strukturovaných vín (Brunello, Super Tuscan) doporučujeme dekantaci 1–2 hodiny.
  • Sklenice: Středně široká až velká sklenice pro rozvinutí vůní.

Červená vína z Toskánska jsou ideální volbou pro milovníky elegantních, sofistikovaných vín s dlouhým potenciálem zrání.