Červená vína z regionu Veneto

Objevte červená vína z Veneta – od svěží Valpolicelly po mohutné Amarone. Skvělé k těstovinám, pečeným masům a vyzrálým sýrům.

Ordina per
11 articole în total
Skrýt filtry

Prezzo

678
0.040633889678

Segnali

Marchi

Annate

Vitigno

Regione

Valutazione del vino

Abbinamento del vino

11 articole de afişat
Abbinamento del vino: manzo Zrušit filtry
In magazzino (>100 pz.)
NEROPASSO, Veneto, IGT, Biscardo, 13,5%, 0,75l
IRO.VENIGT17.7506MAUBMAEU
In magazzino (6 pz.)
MAGNUM NEROPASSO, Veneto, IGT, Biscardo, 13,5%, 1,5l
IRO.VENIGT171.506MAUBMAEU

Červená vína z Toskánska – tradice, elegance a charakter

Toskánsko je jedním z nejvýznamnějších vinařských regionů světa a domovem slavných červených vín, jako jsou Chianti, Brunello di Montalcino a Vino Nobile di Montepulciano. Typickým znakem těchto vín je jejich závislost na odrůdě Sangiovese, která jim dodává osvěžující kyselinku, jemné třísloviny a komplexní aromatický profil.

Nejznámější červená vína z Toskánska

Chianti DOCG

  • Charakter: Lehčí, ovocné a kořenité víno s výraznější kyselinkou.
  • Aroma: Třešně, červený rybíz, sušené byliny, koření.
  • Varianta: Chianti Classico DOCG – prémiová verze s delším zráním.

Brunello di Montalcino DOCG

  • Charakter: Plné, strukturované víno s dlouhým potenciálem zrání.
  • Aroma: Tóny červených plodů, tabáku, kůže a sušených květin.
  • Zrání: Minimálně 5 let, Riserva až 6 let.

Vino Nobile di Montepulciano DOCG

  • Charakter: Vyvážené víno s elegancí Chianti a strukturou Brunella.
  • Aroma: Švestky, fialky, jemné koření.
  • Zrání: Minimálně 2 roky, Riserva 3 roky.

Super Tuscan

  • Charakter: Moderní cuvée kombinující Sangiovese s odrůdami jako Cabernet Sauvignon a Merlot.
  • Aroma: Zralé ovoce, vanilka, čokoláda, tabák.
  • Styl: Plnější vína s mezinárodním charakterem.

Ideální párování s pokrmy

  • Tradiční toskánská kuchyně: Bistecca alla Fiorentina (toskánský steak), divočina.
  • Těstoviny: Pappardelle s ragú, těstoviny s lanýži.
  • Sýry: Pecorino Toscano, parmazán.
  • Grilovaná masa: Jehněčí, pečené hovězí, vepřová žebírka.

Servírování červených vín z Toskánska

  • Teplota podávání: 16–18 °C.
  • Dekantace: U strukturovaných vín (Brunello, Super Tuscan) doporučujeme dekantaci 1–2 hodiny.
  • Sklenice: Středně široká až velká sklenice pro rozvinutí vůní.

Červená vína z Toskánska jsou ideální volbou pro milovníky elegantních, sofistikovaných vín s dlouhým potenciálem zrání.