B-CS0445.jpg

Bio Condimento SABA, vařená hroznová štáva Lambrusco, Trebbiano, Výrobce Acetaia Casanova, Itálie 500ml

(0x)
Ideální pro přípravu limonádey. Již Římané používali jako sladidlo. Barva produktu z odrůd Trebiano a Lambrusco je velmi tmavá, až černá, způsobená pomalým vařením v otevřeném kotli až do tmavé barvy. Vůně je povidlová. Chuť je sladká, slouží jako sladidlo do salátů, jogurtů, dezerty. Vynikající pro přípravu domácí LIMONÁDY. Použití jako sirup.
Objem láhve:
500ml
Oblast:
Modena
Barva:
černá
Obsah alkoholu:
0%
Chuť
sladká, povidlová
Výrobce
Acetaia Casanova
Kód
B-CS0445
EAN
8053677443900
Hmotnost
1,31 kg
Dostupnost
Skladem
Naše cena s DPH
489,00 Kč/ks20,81 
Množstevní sleva
od 6 ks sleva 5 %
ks

Popis

 

"SABA"  je komplexní sladidlo s kulatým a jemnějším chuťovým profilem.  SABA je 36hodin vařený hroznový mošt, získaná z hroznů odrůdy Lambrusco a Trebbiano. Výrobce Acetaia Leonardi, používá pro základ všech balzamikových octů dvě odrůdy Trebbiano a Lambrusco v poměru 2/3 a 1/3. Smíchaná hroznová štáva z obou odrůd se dá do velkého kotle, kde se zahřívá po dobu 36hodin. Tímto vařením v otevřeném kotli se voda vypařuje, tekutina začíná houstnout a barva se mění v hodně černou. 

Tento produkt se v názvosloví balzamikových octů jmenuje "SABA". Slouží základ pro všechny balzamikové octy Acetaia Leonardi. "SABA" se může nalahvovat a použít v kuchyni jako dochucovadlo do sladkých dezertů, pro dochucení zeleninových salátů. VYNIKAJÍCÍ  a hodně jednoduchý recept je na přípravu DOMÁCÍ LIMONÁDY

DOPORUČENÝ RECEPT domácí limonáda LAMBRUSCO & TREBBIANO : 

25ml "SABA"

200ml soda

kostky ledu nebo ledová drť, ozdobit nakrájenými hrozny

Další využití v kuchyni:

do zeleninových salátů, na ovoce, na zmrzlinu (někdy lepší než balsamico, jelikož nemá tolik kyselosti), na palačinky, k sýrům,  na typický pokrm Modeny "gnocco fritto"

Odrůdové složení: 1/3  Lambrusco , 2/3 Trebbiano

Oblast: Emilia Romagna

CO JE TO "SABA"

"SABA"  někdy taky "SAPA" je tradiční sladidlo používané v kraji Emilia Romagna, Marche, Apulii a na Sardinii. Je to sirup z hroznů, který se získává z moštu hned vylisované z bílých a červených odrůd. Saba je také označení pro vařený most, vařené víno a nebo označení jako hroznový med.

Saba je hotová, jakmile vařením sníží zhruba o třetinu svůj objem. Výsledkem je sladká tekutina, který se dobře uchovává díky vyššímu podílu cukru. 

"SABA"  někdy taky "SAPA" pochází ze slova sàpa, které vychází z latinského výrazu sapor. Jednalo se o přírodní sladidlo našich předků, protože třtinový nebo řepný cukr byl tenkrát neznámý.

TYPICKÝ POKRM MODENY "GNOCCO FRITTO "

 

 
 

 

Parametry

Parametry produktu  Bio Condimento SABA, vařená hroznová štáva Lambrusco, Trebbiano, Výrobce Acetaia Casanova, Itálie 500ml

Objem láhve:
500ml
Oblast:
Modena
Barva:
černá
Složení
1/3 Lambrusco, 2/3 Trebbiano
Obsah alkoholu:
0%
Chuť
sladká, povidlová
Trvanlivost
30.09.2031

Soubory ke stažení

Odkazy a videa

Komentáře

Hodnocení

0

Hodnotilo 0 uživatelů

5
4
3
2
1

Články