Piemonte_BOLLACIAO_750ml_rebranding2020.jpg

Bolla Ciao, Metodo Classico, Fontanafredda, Piemonte DOC BRUT 12,5%vol.

(0x)
PRÁVĚ PŘIJELO
Šumivé víno vyráběné tradiční metodou zrání v lahvi z odrůdy Pinot Nero, Chardonnay. Perlení je velmi jemné a vytrvalé. Ve vůni má víno vysokou intenzitu, složitější tóny připomínající ovoce s bílou dužinou jako je hruška, broskev, následně i opečený sušený a i čerstvý chléb.
Odrůda:
Pinot Nero
Oblast:
Piemonte
Obsah alkoholu:
12,5%
Barva:
Bílé
Objem láhve:
0,75l
Doba zrání
9měsíců
Výrobce
Fontanfredda
Kód
87O00206
Dostupnost
Skladem
Naše cena s DPH
539,00 Kč/ks22,94 
ks

Popis

Šumivé víno vyráběné tradiční metodou zrání v lahvi  z odrůdy Pinot Nero a Chardonnay.

PŘÁTELSKÉ, NEFORMÁLNÍ ...A ITALSKÉ

Hrozny jsou sklizeny do přepravek o hmotnosti 20kg, poté jsou velmi jemně lisovány. Takto získaný mošt je umístěn do nádrže s řízenou teplotou pro statickou dekantaci, kde začíná primární fermentace při nízké teplotě 16-18°C. Víno na konci fermentace je udržováno na kalech až do jara. Výsledkem je víno, které má zlatavou barvu se zelenými odlesky. Perlení je velmi jemné a vytrvalé.  Ve vůni má víno  vysokou intenzitu, složitější tóny připomínající ovoce  s bílou dužinou jako je hruška, broskev, následně i opečený sušený a i čerstvý chléb.   V ústech vyniká typická struktura odrůdy Pinot Noir, který se dobře kombinuje se svěží kyselinkou.

Víno se vyrábí kupáží spojením těchto dvou odrůd.  

Odrůdy se pěstují v nadmořské výšce 300m.n.m., které zaručují svěží a ovocné víno. 

Doba stárnutí není méně než 9měsíců. 

Vynikající jako aperitiv pro zvláštní příležitosti. 

Doporučujeme servírovat při teplotě 6-8°C

Odrůdové složení: Pinot Nero , Chardonnay

Oblast: Piemonte, Langa Albese, jihozápad Asti 

Nadmořská výška: 200-400 m.n.m. 

Systém vedení: guyot

Půda: Bílé jíly proložené vrstvami vápnitých písků 

Kategorie: DOCG

Alkohol: 12,5%

Zbytkový cukr: 5,6/lgr/l

Zrání: 9 měsíců

Technické  údaje: Vinifikace:   hrozny se sklízejí do přepravek o hmotnosti asi 20kg, které se přímo vysypávají do lisu  Získaný mošt je umístěn do tepelně upravených nádrží pro statickou dekantaci. Čirý mošt se v tomto okamžiku rozdělí na dva alikvoty. Jedna část fermentuje v nerezových tancích při nízké teplotě (16-17°C). Druhá část je umístěna v barikových sudech, kde kvasí v podzemních sklepích. Na konci kvašení v barikových sudech je víno udržováno v kontaktu s jemnými kaly až do jara. V tomto okamžiku je cuvée vyrobeno spojením vín ze dvou fermentací. V květnu víno prochází druhou fermentací, a to v lahvi, po které následuje proces zrání na kvasinkách, v chladném, tmavém a chráněném prostředí sklepů, v souladu s nejpřísnějšími pravidly Classic Method Spumante.

Vynikající jako aperitiv, ale především - pro svou nespornou osobitost - představuje vynikající způsob, jak doprovázet všechny kurzy při hodině.

 

 

 

Parametry

Parametry produktu  Bolla Ciao, Metodo Classico, Fontanafredda, Piemonte DOC BRUT 12,5%vol.

Odrůda:
Pinot Nero
Oblast:
Piemonte
Obsah alkoholu:
12,5%
Barva:
Bílé
Objem láhve:
0,75l
Doba zrání
9měsíců
Cukernatost-vina
5,6gr/l

Soubory ke stažení

Odkazy a videa

Komentáře

Hodnocení

0

Hodnotilo 0 uživatelů

5
4
3
2
1

Články