neropasso.jpg

NEROPASSO, Veneto, IGT, vinařství Biscardo 0,75l 13,5%

(0x)
Technika APPASSIMENTO pro získávání vysoce kvalitních vín. Výsledkem je víno tmavě rubínově červené barvy, s tendencí k granátovým tónům, vůně po vyzrálém červeném ovoci, třešních, švestkovém kompotu, chuť je sametová s jemnými taniny v závěru.
Obsah alkoholu:
13,5%
Oblast:
Veneto
Odrůda:
Corvinone
Merlot
Cabernet Sauvignon
Chuť
po vyzrálém červeném ovoci, třešních, švestkovém kompotu, chuť je sametová s jemnými taniny v závěru.
Ročník:
2021
Výrobce
Biscardo
Kód
IRO.VENIGT17.7506MAUBMAEU
EAN
8055965651363
Hmotnost
1,5 kg
Dostupnost
Skladem
Běžná cena
295,00 Kč s DPH/ks
Ušetříte
36,00 Kč s DPH
Naše cena s DPH
259,00 Kč/ks11,02 
Množstevní sleva
od 6 ks sleva 5 %
ks

Popis

Vinařství Biscardo vytvořilo tuto jedinečnou kombinaci červených odrůd 40% Corvinone, 20% Cabernet Sauvignon a 20% Merlot pod názvem vína NEROPASSO.

Víno se vyrábí velmi zajímavou technikou, podobné jako pro Amarone ve Valpolicella. Část hroznů se před lisováním nechává dousoušet, tak aby se docílilo výraznější, plnější chuti. Vysoušení hroznů je typická technika, hlavně pro oblast Veneta - Valpolicella. Poté následuje zrání v nerezovém tanku a následně ve větších sudech Tonneaux. Právě technika " Appassimento" je nezbytná pro získávání vysoce kvalitních vín. Je to náročná práce, pro tuto pasáž musí být vybrány pouze zdravé hrozny, v dokonalé zralosti. Hrozny jsou uloženy do velkých plastových přepravek, hrozny jsou rozmístěny dál od sebe, aby nedošlo k pomačkání a aby k ním byl dostatečný přísun vzduchu. Bedny jsou umístěny do vinného sklepa, kde dochází k pravidelné ventilaci vzduchu a ke kontrole teploty a vlhkosti. Touto technikou projde zhruba 50% hroznů. Následné zrání je 50% vína je po dobu 6 měsíců ve velkých dubových sudech o objemu 25hl a zbytek zůstává v nerezovém tanku.

Výsledkem je víno tmavě rubínově červené barvy s tendencí k granátovým tónům se stárnutím. Vůně je kořenitá s náznaky zralého červeného ovoce, třešní, černých třešní a švestkového kompotu. Chuť je jemná, sametová na patře s jemnými taniny v závěru, vytrvalá.  

Doporučujeme párovat k červenému masu, ke kořenějším sýrům, k těstovinám

Půda vinice má hnědou až červenou půdu, většinou na bahnitém podloží, červená půda je na bázi čediče a částečně přechází do vápence. Káždá vinice má jinou kompozici, avšak vysoká koncentrace vápence s velkým množstvím kamenů do prvního metru pod zem.

Odrůdové složení: 40% Corvinone, 20% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot 

Oblast:  Veneto (Benátsko)

Kategorie: IGT

Alkohol: 13,5 %

  • Nadmořská výška vinice : 300-350 m. n. m.
  • Hustota osázení vinice: 3500-4000 rostlin na 1ha
  • Způsob vedení:  Cappucino 
  • Výsledky z 1 ha: 100q.li/ha,
  • Sběr: ručně,  první dny v září 
  • Appassimento: 50% hroznů se nechává vysoušet ve sklepě než dojde k jeho lisování 
  • Zrání: 50% vína zraje po dobu 6měsíců v sudech o objemu 25hl, 50% vína zraje v nerezovém tanku.
  • Doporučujeme podávat při teplotě 18-20°C.


 

Parametry

Parametry produktu  NEROPASSO, Veneto, IGT, vinařství Biscardo 0,75l 13,5%

Barva-vina
Červené
Cukernatost-vina
suché
Objem-lahve
0,75l
Obsah alkoholu:
13,5%
Oblast:
Veneto
Odrůda:
Corvinone
Merlot
Cabernet Sauvignon
Chuť
po vyzrálém červeném ovoci, třešních, švestkovém kompotu, chuť je sametová s jemnými taniny v závěru.
Ročník:
2021
Alergen:
S02

Soubory ke stažení

Odkazy a videa

Komentáře

Hodnocení

0

Hodnotilo 0 uživatelů

5
4
3
2
1

Články