Prosecco-rosè-spumante-juliet-V2020.jpg

Rosé PROSECCO Millesimato Spumante, DOC, Extra Dry ," Juliet " Vinařství Vitevis, 11,5% 0,75l

(0x)
PRÁVĚ PŘIJELO
Ročníkové Prosecco růžové vzniká z odrůd Glera a Pinot Nero. Šumivé víno má lososové barvy. Perlení je velmi jemné, trvanlivé. Chuť je vyvážená, příjemná, lehká
Obsah alkoholu:
11,5%
Objem láhve:
0,75l
Odrůda:
Glera
Pinot Nero
Oblast:
Veneto
Ročník:
2022
Výrobce
Colli Vicentini - VITEVIS
Výrobce
Vitevis
Kód
2SPRRJ024F19
EAN
8012769451186
Hmotnost
1,41 kg
Dostupnost
Skladem
Naše cena s DPH
295,00 Kč/ks12,55 
Množstevní sleva
od 6 ks sleva 5 %
ks

Popis

Barva vína je  lososovitě růžová.  Vůně je svěží, lehká, jemná.  Na patře oceníte četné a jemné perlení. Chuť je velmi jemná, elegantní, příjemná. Doporučujeme podávat jako aperitivo, k předkrmům a  zeleninovým salátům, rybím pokrmům,  rybím  specialitám, k sýru parmezánového typu.  

Odrůdové složení: Glera a Pinot Nero

Oblast: Veneto, Vicenza

Cukr: polosuché , extra dry

Alkohol: 11,5 %

Hustota osázení: 3500-4000kusů /1ha

Obsah kyselinek: 6,3g/l
Zbytkový curk: 14g/l
Celková zbytková suchá část: 36g/l

Ph: 3,15
Výroba Rosé Prosecco:

Sklizeň se provádí ručně v září měkkým lisováním a statickým dekantováním moštu. Primární fermentace probíhá v oceli při 18 ° C s vybranými  autochtonními kvasinky. Část červených hroznů je  vinifikována samostatně s krátkou macerací, která dodává vínu tu správnou barvu a typický charakter.  Nové víno se udržuje na kalu po dobu jednoho měsíce, poté se filtruje a dekantuje do autoklávů pro druhou fermentaci, která probíhá s přidáním dalších selektivních kvasinek a trvá po dobu 20-25dní. Poté pokračuje zrání, které trvá do 40-50 dnů. Poté dochází k lahvování a zrání v lahvi po dobu několika týdnů.

Parametry

Parametry produktu  Rosé PROSECCO Millesimato Spumante, DOC, Extra Dry ," Juliet " Vinařství Vitevis, 11,5% 0,75l

Obsah alkoholu:
11,5%
Objem láhve:
0,75l
Odrůda:
Glera
Pinot Nero
Oblast:
Veneto
Alergen:
SO2
Ročník:
2022

Soubory ke stažení

Odkazy a videa

Komentáře

Hodnocení

0

Hodnotilo 0 uživatelů

5
4
3
2
1

Články